Športno društvo Izlake pod tem imenom deluje od leta 1998, ko se je na skupščini društva, po novi zakonodaji, sprejel nov statut. Športno društvo Izlake je naslednik TVD Partizana Izlake, katerega začetki delovanja segajo v leto 1953. Tako kot ostala društva, je tudi naše društvo nepridobitno in prostovoljno.

Naš osnovni moto je: SPODBUDITI VSE GENERACIJE K OBČASNI ALI REDNI VADBI.

Posebno pozornost posvečamo svojim članom, ki jim z raznimi popusti omogočamo cenejšo vadbo in tekmovanja ter cenejše nakupe. Članarino letno obnovi preko 250 članov, k društvu pa jih je pristopilo že preko 600.

Smo člani Športne unije Slovenije.

Osnovna dejavnost poteka v sedmih sekcijah, katerih osnovna pravila delovanja opredeljuje Akt o ustanovitvi sekcij: Teniška, Nogometna, Rekreacijska, Gorniška, Šahovska, Kolesarska in Tekaška.

V društvu organiziramo razne športno rekreativne prireditve in tekmovanja. 
Tekmovanja na prostem potekajo v večini na športnem igrišču na Izlakah, kjer imamo: 300 metrsko atletsko stezo v politanski izvedbi, skok v daljino, 3 peščena tenis igrišča z razsvetljavo, 1 tenis igrišče z umetno maso, rokometno in/ali malo nogometno igrišče, 2 košarka in igrišče za odbojko na mivki. Za rezervacije se lahko obrnete na sedež društva.
Nekatera tekmovanja, ki jih ni mogoče izvesti na prostem, organiziramo po dogovoru z Osnovno šolo Ivana Kavčiča Izlake v njihovi telovadnici.